De geschiedenis van Bedrijfscartoons

Bedrijfscartoons is opgericht in 2009. Hieronder een afbeelding uit één van de eerste projecten van Bedrijfscartoons. Deze komt uit de brochure vrijheidsbeperking, gemaakt voor verstandelijk gehandicapten in woongroepen.

Mijn eerste projecten waren vooral gericht op beeldtaal, voor communicatie met laaggeletterden en mensen met een verstandelijke beperking. Al snel kwam er ook meer vraag naar cartoons vanuit het bedrijfsleven.

Vastmaken

Vasthouden

Afzonderen

Dwangmedicatie

Wie ben ik?

"Even voorstellen... ik ben Natasja Aalstein en ik ben illustrator en animator. Zoals veel vakgenoten, ben ik reeds op jonge leeftijd begonnen met het maken tekeningen, karakters, stripverhalen. Toen ik 7 jaar was ging ik langs de deuren om mijn tekeningetjes te verkopen! Later tekende ik stripverhalen over leraren en klasgenoten.

Tijdens mijn opleiding Creatieve Therapie aan de Hogeschool Utrecht leerde ik beelden te analyseren. En uiteraard ook van alles over menselijk gedrag en de psyche. Daarna heb ik diverse banen gehad in de zakelijke dienstverlening. In 2005 ben ik voor mezelf begonnen. Eerst heb ik 4 jaar lang ervaring opgedaan als grafisch ontwerper in visuele communicatie. Ik deed opdrachten voor het MKB, maar ook voor grote bedrijven. Met succes, maar toch miste ik iets.... cartoons! Toen ik in mijn netwerk naar buiten bracht dat ik ook cartoons maak, kwamen er al snel interessante opdrachten binnen.

 

Het leukste aan mijn vak vind ik de combinatie van creatief bezig zijn, humor en pragmatisch analyseren. Mijn inspiratie haal ik uit het dagelijks leven. Bijna alle cartoontypetjes die ik gemaakt heb, lopen ergens in het echt rond!

 

En wie nog meer?

Voor de beste copywriting, voice-over, sound effects en complexe marketingvraagstukken werk ik samen met gespecialiseerde professionals.

 

Copyrights Bedrijfscartoons.nl

Privacyverklaring